Bewoners Angelslo zijn drugsoverlast zat: De gemeente laat ons in de kou staan

EMMEN - Ze zijn helemaal klaar met de politiek in de gemeente Emmen, de groep buurtbewoners in de wijk Angelslo die last heeft van een drugspand in het buurt. “De gemeente laat ons in de kou staan”, zo vinden ze.
De bewoners van de Bensingecamp hebben al jaren overlast door de steeds wisselende bewoners van een pand in hun buurt. “Afgelopen weekend klom er iemand over de schutting, iemand die helemaal van de wereld was. Voor ons is de maat meer dan vol”, zegt een geschrokken bewoner Amanda Tapper.
Woongenot verdwenen
Tapper zegt dat er niet meer kan worden gesproken van woongenot. “Dat is compleet weg. Kinderen kunnen niet zonder toezicht buiten spelen.”
De bewoners hadden, nadat ze dit voorjaar al eerder aandacht vroegen voor de situatie, nog goede hoop dat de gemeente zou ingrijpen. "We hebben gesprekken gevoerd en hadden er vertrouwen in. Maar dat is nu wel anders. We zijn er helemaal klaar mee en hebben een laatste overleg afgezegd”, aldus buurtbewoner Kees Dijkstra.
Gesprekken en controles
De gemeente Emmen laat in een schriftelijke reactie weten begrip te hebben voor de frustratie bij de bewoners. “We doen er alles aan om de overlast weg te nemen. We voeren gesprekken en doen controles, maar die hebben tot nu toe geen zaken opgeleverd waardoor we wettelijk kunnen optreden”, zo zegt een woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.