NAM mag opnieuw minder gas winnen in Groningen

De NAM in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De NAM in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De NAM in Assen mag de komende vijf jaren hooguit 24 miljard kuub gas per jaar uit de Groningse bodem halen. Minister Kamp draait opnieuw de gaskraan verder dicht.
Nu mag de NAM nog 27 miljard kuub gas winnen in Groningen.
Kamp volgt het advies van onder meer toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen. Volgens die toezichthouder moet de grens van 24 miljard kuub een gunstig effect hebben op het aantal aardbevingen door gaswinning.
Reactie NAM
De NAM laat in een reactie weten: "Het is goed dat er weer een stap is gezet in het proces richting het definitieve besluit, dat de minister vóór 1 oktober zal nemen. Het ontwerpbesluit is wederom een belangrijk moment voor alle betrokkenen, daar is NAM zich terdege van bewust. Dit geldt vooral voor de inwoners van de provincie Groningen, maar ook voor ons bedrijf."

Banen verloren

Begin dit jaar maakte de NAM nog bekend dat er banen verloren gaan door bezuinigingen. Vanwege het steeds verder dichtdraaien van de gaskraan en de sterk gedaalde gas- en olieprijzen moet de NAM snijden in de kosten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.