TT-voorzitter Arjan Bos wil Formule 1 in Assen

ASSEN - TT-voorzitter Arjan Bos ziet een Formule 1 Grand Prix op het circuit van Assen wel zitten.
"Als die vraag komt, dan zullen we zeggen dat we er klaar voor zijn en we gaan er alles aan doen", zegt hij. Volgens Bos is het circuit uitermate geschikt om zo'n evenement te organiseren. "Er zullen wel wat aanpassingen aan het circuit gedaan moeten worden, zoals het breder maken om inhalen makkelijker te maken voor auto's."
Het TT-bestuur heeft volgens Bos al nagedacht over de mogelijkheid. "Ik denk dat je alert moet zijn op wat er leeft. Max Verstappen is zo uniek en zo'n groot talent. Dan vind ik dat je daar als circuit je ogen niet voor moet sluiten."
Liefhebbers van de TT hoeven niet te vrezen dat zo'n Formule 1-wedstrijd ten koste gaat van de motorwedstrijden. "Je hebt heel veel circuits die èn Formule 1 en de MotoGP hebben. Dus de combinatie is mogelijk. Natuurlijk moet je het unieke karakter van de TT van Assen zoveel mogelijk in stand houden", vindt Bos.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.