Lorenzo had Zeelenberg graag mee willen nemen naar Ducati

MOTORSPORT - De meest opzienbarende transfer in de MotoGP na dit seizoen is toch wel die van Jorge Lorenzo. De Spaanse drievoudig wereldkampioen in de Koningsklasse verkast na negen jaar van Yamaha naar Ducati. "Ik heb hem gezegd dat het verstandiger is om te blijven, maar hij wil ook wereldkampioen worden bij een ander merk. Dat is zijn goed recht", aldus Wilco Zeelenberg die al zeven jaar manager is van de Spanjaard.
Al 16 jaar bij Yamaha

Zeelenberg had Lorenzo kunnen volgen, maar besloot dit niet te doen. De trouw aan Yamaha, waar hij al zestien jaar onder contract staat, weegt voor de oud-coureur zwaarder dan de riante financiële vergoeding bij Ducati. "Het klopt, hij had me graag mee willen nemen. Maar het was vrij snel duidelijk voor me. Sinds ik gestopt ben met racen zit ik bij Yamaha. Ik voel me er thuis. Bovendien, hij besluit om weg te gaan bij het team en dat terwijl hij nog wel aan me vroeg wat ik er van vond. Ik heb hem gezegd dat het misschien verstandiger zou zijn om te blijven."

Begrip

Toch heeft de Bleiswijker wel begrip voor de keuze van zijn pupil. "Hij is 29 en wil ook op een andere motor bewijzen dat hij wereldkampioen wordt. Dat is zijn keuze en daar heb ik wel begrip voor."

Vinales de vervanger

Lorenzo wordt komend seizoen vervangen door Suzuki-coureur Maverick Vinales. "Dat is een coureur die bij ons past, niet in de laatste plaats omdat hij een Spanjaard is en een belangrijke sponsor (Movistar) ook een Spaanse coureur eist. Ik ben benieuwd hoe hij het bij ons gaat doen. Hij heeft de kwaliteiten, al blijft het natuurlijk altijd de vraag hoe snel hij went aan een nieuwe omgeving en een nieuwe motor."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.