Andrea Dovizioso op pole position in MotoGP

Andrea Dovizioso (Rechten: Racesport.nl)
Andrea Dovizioso (Rechten: Racesport.nl)
MOTORSPORT - Andrea Dovizioso start morgen vanaf pole position in de MotoGP-race. Op een nat en glad TT Circuit reed de Italiaan een snelste ronde van 1.45,24.
De regen was vanmiddag een grote spelbreker. De kwalificatie was nog maar net begonnen of Maverick Vinales lag al naast zijn motor. Niet lang daarna schoof ook WK-leider Marc Marquez onderuit.
De Spanjaard Pol Espargaro leidde lang de dans, maar in de slotminuten reden de coureurs op het opdrogende circuit hun snelste tijden. Andrea Dovizioso was de rapste, waarmee hij Ducati voor de eerste keer dit seizoen op pole position zette. Op 0,7 seconde van de Italiaan reed Valentino Rossi de tweede tijd. Scott Redding pakte knap de derde startplaats.
Vanwege zijn valpartij kon Marquez slechts vier ronden rijden. Toch slaagde hij erin de vierde tijd neer te zetten. Hij was onder meer sneller dan Jorge Lorenzo, die morgen vanaf de tiende plek start. Maverick Vinales viel ook tegen door de twaalfde tijd te rijden. Dani Pedrosa rijdt tot nu toe een teleurstellende TT en start morgen pas vanaf de zestiende plek.
De race in de MotoGP is morgen om 14.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.