Loi teleurgesteld over negentiende startplek, Bendsneyder lacht

MOTORSPORT - Livio Loi is niet tevreden over zijn kwalificatie voor de Moto3-race op het TT Circuit in Assen. De Belg die rijdt voor het team van Roelof Waninge uit Dwingeloo start vanaf plek negentien.
"We staan niet waar we wilden staan", zegt Loi, die zijn tegenvallende tijd wijt aan zijn achterband. "Door een fabrieksfout in de achterband ontstonden trillingen en kon ik niet hard pushen. Dat hebben we dit seizoen vaker gehad. Gelukkig hoeven we die band morgen niet weer te gebruiken."
Loi heeft de hoop op punten nog niet opgegeven. "We moeten van ver komen, maar hebben genoeg snelheid om te racen. We gaan voor punten morgen."
Bendsneyder lacht
Waar Loi teleurgesteld was, liet het gezicht van Bo Bendsneyder een brede glimlach zien. De talentvolle Rotterdammer start morgen vanaf plek zeven. "We hebben een goede job gedaan. Zeker in het begin heb ik hard gepusht en een goede klassering neergezet. Dat was ook het plan, omdat we verwachtten dat het aan het einde van de kwalificatie zou gaan regenen."
Bendsneyder reed een constante kwalificatie. "Normaal heb ik altijd één uitschieter, nu zat ik er vanaf het begin goed bij. Ik stond de hele tijd in de top tien. De doelstelling morgen is nog steeds om in de top tien te eindigen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.