Veerenhuis kan boeren op nieuw bedrijf

DALERVEEN - Het was zaterdag een beetje feest op het veehouderijbedrijf van de familie Veerenhuis in Dalerveen. Hun bedrijf is na de verbouwing bijna compleet vernieuwd.
En dat in een tijd dat de melkprijs niet dermate hoog is dat je als veehouder de financiële ruimte hebt om flink te investeren. Maar het besluit van de familie Veerenhuis is in een andere tijd genomen.

Hele bedrijf op de kop

De oude stal is afgebroken en er is een nieuwe stal gebouwd. Verder is een nieuwe roterende melkstal gebouwd. De melkstal draait en op het moment dat er een plekje vrij is, kan een koe er in lopen. Volgens Veerenhuis groot genoeg om binnen een uur zo'n 185 koeien te melken.
Samen met zijn zoon Don is vader Evert Jan van plan het bedrijf voort te zetten. Het was een forse investering, maar volgens Veerenhuis is stilstand achteruitgang en moet je wat. "Het moet werkbaar zijn. Als de koeien het naar de zin hebben en wij makkelijk kunnen werken, dan is het goed".

Publiek moet ook zien wat wij doen

Tijdens de open dag werd de bevolking van Dalen en omstreken ook uitgenodigd. "Er is te veel misverstand over wat wij als boeren doen. Het is goed dat iedereen kan zien wat wij doen. Daarom heb ik niet alleen mijn collega's uitgenodigd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.