'TT Festival moet meer landelijke bekendheid krijgen'

Vooral het reuzenrad zorgde voor veel positieve reacties (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Vooral het reuzenrad zorgde voor veel positieve reacties (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
ASSEN - De organisatie van het TT Festival is zeer tevreden over het verloop van de feestavonden in de binnenstad van Assen. In totaal bezochten 175.000 mensen het TT Festival.
"175.000 is een heel mooi aantal", zegt organisator Sander ten Bosch.


Voldoende ruimte

Volgens Ten Bosch was het druk, maar zorgde de opzet van het festival wel voor voldoende loopruimte. "Er was nog ruimte in de stad. Als je vroeger bijvoorbeeld van het Koopmansplein naar de kermis wilde lopen, was je drie kwartier onderweg. En dat was nog snel. Dat was nu niet zo." Volgens de organisator zorgde dat ook voor minder incidenten, omdat mensen elkaar minder snel in de weg stonden en daardoor geïrriteerd raakten.


Zaterdag

Voor het eerst was er dit jaar ook feest op de zaterdag, nu de TT op zondag wordt verreden. De vrijdag en de zaterdag waren de drukst bezochte dagen met respectievelijk zo'n 60.000 en 70.000 bezoekers.


Positieve reacties

Ten Bosch zegt geweldige reacties te krijgen. "Als je door de stad loopt, spreekt iedereen je aan. Ook ondernemers zijn heel tevreden en op sociale media las ik lovende reacties." Vooral het reuzenrad aan de kop van de Vaart was een echte blikvanger tijdens het TT Festival. "Dat leidde tot heel veel reacties", aldus Ten Bosch.


Kansen

De organisator ziet nog wel kansen voor het festival van volgend jaar. "Er komt nu vooral veel racepubliek. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Maar we willen het TT Festival ook meer landelijke bekendheid geven." Op die manier moeten ook mensen die niet zoveel met de TT hebben, toch naar Assen komen om te feesten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.