Jack Miller emotioneel na TT-winst: Ik ben geen idioot

Jack Miller (Rechten: MotoGP TV)
Jack Miller (Rechten: MotoGP TV)
MOTORSPORT - Zijn naam zal op weinig lijstjes hebben gestaan, toch mocht hij na een sensationele MotoGP-race op de hoogste trede van het podium plaatsnemen: Jack Miller.
De 21-jarige Australiër gaf kort na zijn eerste zege in de koningsklasse een emotionele reactie aan MotoGP TV. "Ik weet niet wat ik moet voelen en zeggen nu. Veel mensen zeiden dat dit project geen kans van slagen had. Ik hoop dat ik hiermee hun ongelijk heb bewezen. Ik heb laten zien dat ik geen idioot ben, dat ik kan motorrijden."
Wie is Jack Miller?
Jack Miller is bezig aan zijn tweede jaar in de MotoGP. Hij rijdt op een Honda in de open klasse. Zijn eerste jaar in de MotoGP haalde hij zeventien punten, waarmee hij op de negentiende werd. Zijn beste resultaat was de elfde plaats in de Grote Prijs van Catalonië. Zijn beste prestatie dit jaar was de tiende plaats in Catalonië.
Miller maakte in 2011 zijn debuut als WK-coureur in de 125cc-klasse. Het jaar daarna werd hij vaste rijder in de Moto3-klasse. Zijn beste jaar in die klasse kende hij in 2014. Hij won zes races en eindigde als tweede in het eindklassement. Miller maakte het jaar erop niet de stap naar de Moto2-klasse, maar ging direct door naar de MotoGP.
Dickhead
Tijdens de persconferentie was er bij Miller ruimte voor zelfspot.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.