'Verkeersproblemen rond TT door extra drukte en weersverwachting'

Drukte op de wegen rond Assen (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
Drukte op de wegen rond Assen (Rechten: RTV Drenthe / Kim Stellingwerf)
ASSEN - Niet alle bezoekers van de TT waren vanochtend op tijd bij het TT Circuit om de races te volgen. Rond het middaguur stond het op sommige plekken rond Assen nog vast.
"In het begin ging het nog wel goed met de aanvoer", zegt TT-voorzitter Arjan Bos. "Maar er waren inderdaad mensen die pas bij de Moto2 binnenkwamen of pas bij de MotoGP."

Topdrukte

Hoewel de situatie nog geëvalueerd moet worden, denkt Bos dat de oorzaak ligt bij de topdrukte. "Het was ook erg druk, want we waren uitverkocht", zegt hij. Daarnaast ligt een deel van de oorzaak mogelijk ook bij het weer. "Vanwege de weersvoorspelling waren er misschien meer mensen met de auto in plaats van de motor."

Evaluatie

Binnenkort gaat de organisatie met betrokken partijen evalueren. "Daar zijn verkeersdeskundigen bij betrokken die veel verstand van zaken hebben. We gaan heel goed kijken hoe we het beter kunnen doen", aldus Bos."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.