Bendsneyder: Eerst even zuur, maar achteraf goede wedstrijd

MOTORSPORT - Bo Bendsneyder haalde met de negende plaats in de Moto3-race zijn beste seizoensresultaat, maar van jubelstemming was bij de Rotterdammer geen sprake.
"Als je maar een seconde achter de nummer een eindigt is dat na binnenkomst even zuur, maar achteraf was het natuurlijk een goede wedstrijd", zegt Bendsneyder. De 17-jarige is blij dat hij de hele race in de kopgroep zat. "Ik lag nog even op de vijfde en zesde plek, maar door een klein foutje gleed mijn achterkant weg en verloor ik een aantal plaatsen. Uiteindelijk negende. Ik had vooraf top tien gezegd, dus dat is goed."
Bendsneyder, die bij de vorige Grand Prix al elfde werd, heeft een stijgende lijn te pakken. "Ik hoop deze lijn door te trekken. In de wedstrijd moet ik nog agressiever worden, maar dat komt met de tijd denk ik. Ik heb nu weer een stap gezet."


Loi teleurgesteld
Livio Loi, de coureur van het RW Racing Team van Roelof Waninge uit Dwingeloo, werd vijftiende en haalde daarmee een punt in de strijd om het wereldkampioenschap. "Dit is niet datgene dat we wilden hebben", reageert Loi, die na de start in de tweede groep terecht kwam. "We verloren in de eerste ronde meteen twee seconden op de kopgroep, dat ging heel snel. Het was daarna heel moeilijk om mee te vechten in dat groepje, ik verloor op de snelle stukken steeds veel terrein."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.