FC Emmen traint voor het eerst: hoofdtrainer Lukkien voor het eerst in actie

VOETBAL - Veel nieuwe gezichten vandaag in het FC Emmen-stadion. Behalve een aantal proefspelers die nog een contract moet verdienen, stond trainer Dick Lukkien vandaag ook voor het eerst voor zijn ploeg.
FC Emmen trainde vandaag voor het eerst na de zomerstop.
Gezonde spanning
Hoofdtrainer Lukkien stond vandaag voor het eerst als hoofdtrainer voor een professionele voetbalploeg. "Ik reed vanochtend met gezonde spanning richting het stadion. Het is toch een andere rol en daar heb ik naar uitgekeken", aldus de trainer.
"Ik heb een mooie vakantie gehad. Als je in Turkije ligt is het lekker om even de accu op te laden na een hectisch jaar bij FC Groningen, maar na twee of drie weken was het ook wel weer tijd om te beginnen."
Doelstelling
Lukkien vindt dat FC Emmen het aan haar stand verplicht is om ook dit jaar voor de play-offs te gaan: "FC Emmen heeft afgelopen seizoenen bewezen een stabiele factor te zijn. Maar we hebben nog wel een paar kwaliteitsvolle versterkingen nodig, wellicht kunnen we dan meer ambitie tonen."
De hoofdtrainer vindt het dan ook moeilijk om te zeggen waar dit seizoen voor FC Emmen precies gaat eindigen. "De ploeg is nog niet compleet. Dat hadden we wel graag gewild, maar dat is om uiteenlopende redenen nog niet gelukt." Lukkien zegt dat er zorgvuldige keuzes gemaakt worden en dat de ploeg geduld heeft. "Als we de ploeg bij elkaar hebben, dan wil ik wel iets zeggen over doelstellingen, maar dat is nu dus nog te vroeg."
Spelers gezocht
FC Emmen is nog druk in gesprek met een aantal spelers, maar volgens Lukkien is er nog niets concreet. "De komende weken komt daar meer duidelijkheid over. We zoeken nog een linksback, een rechter centrale verdediger, een rechtsbuiten en een lopende middenvelder met dynamiek en power."
Lees meer: FC Emmen ontmoet oud-trainer Keizer in 1e wedstrijdFC Emmen speelt de komende weken oefenwedstrijden tegen onder andere SC Cambuur en SC Heerenveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.