D-Day gemeenteraad Emmen: Waar komen de windmolens?

De gemeenteraad van Emmen beslist vanavond waar de windmolens komen te staan (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De gemeenteraad van Emmen beslist vanavond waar de windmolens komen te staan (Rechten: Archief RTV Drenthe)
EMMEN - De gemeenteraad in Emmen hakt vanavond een lastige knoop door. Waar komen de windmolens in de gemeente te staan?
Voor het eind van de maand verlangt de provincie Drenthe een plan. Komt dat er niet, dan gaat de provincie bepalen waar de windturbines komen en dat wil wethouder René van der Weide voorkomen.
Lees meer: Wakker Emmen nog niet klaar met windmolendiscussie
32 windturbines
Het college van B en W presenteerde vorige maand een plan waarbij in totaal 32 windmolens een plek krijgen in de gemeente Emmen. Zeventien turbines bij de Pottendijk, acht aan de Zwartenbergerweg en zeven bij de N34.

Andere opties

Na de presentatie van de plannen kwam er een aantal suggesties voor andere locaties voorbij. Zo willen de glastuinders bij Klazienaveen bijvoorbeeld windmolens in hun gebied en wil het Emmer bedrijf SunOil turbines bij het Emmtec-terrein en bij de gasontzwavelingsfabriek in Bargermeer.
Wethouder René van der Weide is tot nu niet te vermurwen. Hij houdt vast aan zijn plan. In dat plan wonen de minste mensen binnen een straal van 1100 meter bij een windturbine vandaan.

College wil niets meer veranderen

Verschillende partijen in de gemeenteraad hebben nog vragen en willen nog iets veranderen of toevoegen aan het plan. Maar dat lijkt lastig te worden, omdat dan de structuurvisie in de meeste gevallen moet worden aangepast. En daarvoor is het volgens het college eigenlijk te laat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.