Tuinbouwers uit Klazienaveen geven hoop op windmolens nog niet op

De glastuinders in Klazienaveen hopen op de komst van windmolens (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De glastuinders in Klazienaveen hopen op de komst van windmolens (Rechten: Archief RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN - Bij de glastuinbouwers in Klazienaveen heerst nog hoop dat de gemeenteraad van Emmen vanavond kiest voor windmolens in dat gebied.
"De gemeenteraad kan het voorstel van college, waarbij er geen windmolens in het tuinbouwgebied van Klazienaveen voorkomen, nog aanpassen", zegt vice-voorzitter van tuindersorganisatie LTO Noord Glaskracht Cees Ruhé hoopvol.
Landelijk heeft de tuinbouwsector een beleid waarbij het verder wil verduurzamen op het gebied van elektriciteit. Windmolens bij de kassen in Klazienaveen zouden een uitstekende optie zijn voor Ruhé. "Er kunnen zes molens in ons gebied geplaatst worden. Vijf windmolens is het minimum voor ons."
Om de Emmer politiek te overtuigen, heeft LTO Noord Glaskracht een brief gestuurd naar alle fracties. "Officieel hebben we nog geen reacties ontvangen. Het wordt voor ons daarom vanavond een verrassing wat de partijen gaan inbrengen en hoe zij gaan stemmen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.