'Wanneer gaat Hoogeveen voor het kind in plaats van de euro's?'

Basisschool De Kameleon, een van de scholen die een nieuw onderkomen nodig heeft (Rechten: archief RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Basisschool De Kameleon, een van de scholen die een nieuw onderkomen nodig heeft (Rechten: archief RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
HOOGEVEEN - Met een motie willen de PvdA, D66, GroenLinks en VVD in Hoogeveen het college alsnog laten kiezen voor een gezamenlijk nieuw schoolgebouw voor speciaal en regulier onderwijs in de wijk Wolfsbos.
De partijen dienen de motie donderdag in tijdens de begrotingsvergadering.
De fracties drongen al eerder aan op een geclusterde nieuwbouw voor de basisscholen. De scholen in Wolfsbos luidden in het voorjaar de noodklok vanwege de slechte staat van de gebouwen. De gemeente Hoogeveen besloot daarom de scholen eerder onder handen te nemen dan gepland.
Lees meer: Gemeente Hoogeveen investeert eerder in scholen Wolfsbos
Gemist kans
Het college wil twee scholen voor speciaal onderwijs onderbrengen in het voormalig schoolgebouw van het Roelof van Echten College. Basisscholen De Goudvink en De Krullevaar kunnen dan in 2018 nieuwe schoolgebouwen krijgen. PvdA, GroenLinks, D66 en VVD noemen dit een gemiste kans.

Verbinding ontbreekt

Volgens de raadsfracties kan er daardoor nu geen volledige verbinding tussen regulier en speciaal onderwijs worden gemaakt. Het samenvoegen van de scholen in één nieuw gebouw zou volgens de partijen goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

Euro's

Het college van Hoogeveen wees het plan voor gezamenlijke nieuwbouw af omdat het miljoenen euro's duurder zou zijn dan het huidige plan. De vier Hoogeveense oppositie fracties reageren daar kritisch op: "Het is de hoogste tijd om te laten zien dat de zorg voor onze kinderen en de Hoogeveense visie op onderwijs verder gaan dan mooie woorden en niet voornamelijk wordt gedreven door euro’s."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.