Ermerweg in Emmen blijft dicht ondanks protest

De Ermerweg in Noordbarge (Rechten: Google Streetview)
De Ermerweg in Noordbarge (Rechten: Google Streetview)
EMMEN - De gemeente Emmen zet de proef met de afsluiting van de Ermerweg door. Ondanks protesten van omwonenden en ondernemers uit de buurt.
De gemeente wil de proef van vier maanden afmaken, om zo een goed totaalbeeld van de effecten van de wegafsluiting te krijgen.
Afsluiting
De Ermerweg in de wijk Noordbarge is sinds mei afgesloten na overleg met Plaatselijk Belang Noordbarge, bedrijven en bewoners aan de Noordbargestraat. De reden voor de afsluiting is de opening van Wildlands Adventure Zoo: de gemeente wilde voorkomen dat de bezoekers massaal over de Ermerweg daar naartoe zouden rijden.
Door de afsluiting rijdt nu meer veel meer verkeer over de Noordbargerstraat.
Lees ook:Emmen test wegafsluiting voor verkeer richting centrumKlagende ondernemers
Ondernemers aan de Ermerweg zijn niet blij met het afsluiting, omdat ze nu klanten missen. Op een speciale website hebben al ruim tweeduizend mensen aangegeven dat de straat weer open moet. De site is een initiatief van ondernemer Jan van Peer.
Hoofdroutes
De gemeente wil uiteindelijk drie hoofdroutes richting het centrum hebben, namelijk via de Hondsrugweg, de Frieslandroute en de Dordsestraat. Het doel is om zo minder verkeer te hebben op de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Ermerweg.
De proef met de afsluiting van de Ermerweg duurt nog tot en met augustus. De gemeente gaat deze week wel in gesprek met Plaatselijk Belang Noordbarge over de mogelijkheid de veiligheid op de nu veel drukkere Noordbargerstraat te verbeteren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.