Nieuw medisch kenniscentrum in Roden: 'Uniek voor Noord-Nederland'

RODEN - De Health Hub in Roden begint steeds meer vorm te krijgen. De Health Hub is een samenwerkingsverband voor medische technologie.
In het voormalig pand van
in Roden werken bedrijven en kennisinstellingen samen. Ze willen zorgen voor nieuwe ideeën, producten en werkgelegenheid in Noord-Nederland.

Meer banen

Health Hub is een project van de Hanzehogeschool, de RuG, het UMCG en verschillende overheden en bedrijven. Het doel is om, naast de technologische ontwikkelingen, hoog opgeleide werknemers kansen te bieden in Noord-Nederland en daarmee banen te creëren.

'Erfenis van Cordis'

De keuze voor het Cordis-terrein is niet toevallig. Directeur Peter Boonstra: "Hier hebben zich veel bedrijven op het gebied van de medische technologie gevestigd. We liften eigenlijk mee op de erfenis van Cordis."
Boonstra: "Dit samenwerkingsverband is op gebied van medische technologie uniek voor Noord-Nederland. De lijntjes zijn kort en veel bedrijven willen nu al meewerken."

Laboratorium en 3D-scanners

In de Health Hub is onder meer een laboratorium en staat hoogwaardige apparatuur, zoals 3D-printers en scanners. Maar er is ook een gezamenlijke ruimte waar ideeën uitgewisseld kunnen worden.

Demcon

Het eerste bedrijf in de Health Hub is Demcon. Jurryt Vellinga van Demcon: "We zitten sinds kort in Noord-Nederland. We zijn op zoek naar goede mensen en kennis. En dit is een soort life science campus." Demcon hoopt na de zomer al te kunnen uitbreiden.

Meer bedrijven

Health Hub zit op de tweede verdieping van het pand in Roden. Het wil op korte termijn een extra verdieping erbij krijgen. Dan is er ruimte voor nieuwe bedrijven. Er hebben zich al acht gemeld. Bovendien zijn volgens Boonstra mogelijkheden om de Health Hub ook verder uit te breiden op het voormalige Cordis-terrein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.