Natuurtheatervoorstelling KUDDE komt naar Drenthe

Tijdens de voorstelling wandelen mensen met een schaapskudde over het Dwingelderveld (Rechten: archief RTV Drenthe)
Tijdens de voorstelling wandelen mensen met een schaapskudde over het Dwingelderveld (Rechten: archief RTV Drenthe)
RUINEN - Een bijzonder theaterproject komt naar Drenthe. Bij zonsondergang wandelt het publiek over het Dwingelderveld met een kudde schapen.
Onderweg zijn er filmprojecties te zien op de omgeving, zoals op zand en water, en vertelt acteur Hans Dagelet via een koptelefoon het verhaal van een man die besluit de kudde te verlaten.

Tien voorstellingen

De natuurtheatervoorstelling KUDDE van regisseur en producent Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller wordt tien keer gespeeld tussen 2 en 11 september.
De organisatie noemt het een "sprookje voor volwassenen over de moed die het vergt om te worden wie je werkelijk bent."

Kuddegedrag

Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. "Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel?" Beeldend kunstenaar Leonie Muller maakt voor de voorstelling filmprojecties op de natuur.

25 jaar Dwingelderveld

De voorstelling is een onderdeel van de jubileumvieringen van het Nationaal Park Dwingelderveld. Dat is namelijk sinds 1991 officieel een Nationaal Park en viert dus het 25-jarige bestaan daarvan. Hier vindt u meer informatie over andere festiviteiten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.