'Bemiddeling is nodig in impasse over De Mussels'

De weg bij Lheebroek (Rechten: archief RTV Drenthe)
De weg bij Lheebroek (Rechten: archief RTV Drenthe)
LHEEBROEK - Gedeputeerde Henk Brink moet komen bemiddelen tussen de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe. Dat vindt de VVD Midden-Drenthe. De gemeenten zijn het niet eens over hoe de gevaarlijke verkeerssituatie op de weg De Mussels, tussen Beilen en Lheebroek en Dwingeloo, opgelost moet worden.
Er is volgens VVD Midden-Drenthe sprake van een impasse.
Lees meer: Bewoners Lheebroek: Alstublieft geen landbouwsluis
Geen akkoord
De Mussels ligt deels in Midden-Drenthe en deels in Westerveld. In Midden-Drenthe mag je 80 kilometer per uur en in Westerveld 60. Beide gemeenten komen niet tot een akkoord om de weg overal gelijk te maken.

Verbod

De weg zou vooral voor fietsers gevaarlijk zijn, en daarom komt er nu, aan de Westerveldse kant, een verbodsbord voor gemotoriseerde voertuigen in de ochtend. Dat verbod geld niet voor de andere kant. Je mag dus vanaf Beilen wel over De Mussels naar Lheebroek rijden.
Lees meer: Mussels tussen Lheebroek en Beilen in de ochtend dicht
Fietspad
Volgens de VVD-fractie in Midden Drenthe, hadden de beide colleges van B en W eerder besloten om een apart fietspad aan te leggen. Maar het college van Westerveld heeft nu besloten dat dat toch te duur is en zet daarom een verbodsbord neer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.