Dode bij woningoverval in Gees

GEES - In Gees is vanmorgen vroeg aan de Dorpsstraat een woning overvallen. Daarbij is de 69-jarige bewoner van het huis zwaargewond geraakt en later aan zijn verwondingen overleden.
De overval was vanmorgen rond half zes, laat de politie weten. "Wat er zich precies heeft afgespeeld, onderzoeken we nog", zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders.

Straat afgezet

In de Dorpsstraat wordt iedereen op afstand gehouden. "Het is hier afgezet", vertelt verslaggever Jeppe Oostenga. "De politie is bezig met een onderzoek in en bij het huis." Volgens de politie gaat het om een huis dat hoort bij een bungalowpark.
De politie zoekt drie verdachten, waarvan één met een opvallend smal gezicht. De verdachten hadden geschminkte gezichten. "De vraag is of dat nu nog steeds zo is. Ze zijn mogelijk van buitenlandse komaf. Ze hebben de woning verlaten en zijn gevlucht. We onderzoeken hoe ze zijn vertrokken en waar ze zijn", zegt Sanders.
Lees meer: Buurtbewoners Gees geschrokken: 'We hebben niets gehoord'
Speurhonden
Omdat de politie met speurhonden zoekt, worden mensen op afstand gehouden. "Als mensen te dichtbij komen, kunnen sporen verloren gaan." Sanders zegt niet uit te sluiten dat de verdachten lopend zijn gevlucht.

Vrouw lijkt niet gewond

In de woning was ook een vrouw aanwezig. "Zij lijkt op het eerste oog niet gewond te zijn geraakt, maar is uiteraard wel volledig van de kaart."
Of de overvallers iets hebben buitgemaakt, is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.