'Viezigheid' op A28: 'Blijft nog even zo'

EELDE - Op de A28 van Groningen richting Assen, ligt tussen Haren en de afslag naar Zuidlaren 'viezigheid' op de weg.
"Dat blijft nog wel even zo", laat Ryan Lievaart van Rijkswaterstaat weten. Automobilisten werden gewaarschuwd voor slipgevaar en moesten hun snelheid matigen.

'Laat hier en daar los'

"We zijn bezig met maatregelen aan de weg. De weg laat los, dus smeren we er een soort emulsie op. Zo verbinden we het meer met elkaar", vervolgt hij. "Die vloeibare substantie zakt weg, maar laat hier en daar los door het verkeer dat over de weg rijdt."
Volgens Rijkswaterstaat laat het meer los dan normaal, omdat het veel geregend heeft. De rijksdienst zei dat het nog een paar dagen zou duren, maar heeft inmiddels laten weten dat de veegwagen eerder over de snelweg gaat dan gepland. Mogelijk gebeurt dat vanavond of vannacht.

Reacties

Rijkswaterstaat zei dat het laagje op de weg niet gevaarlijk is en niet blijft plakken. Sommige weggebruikers melden ons dat de 'viezigheid' juist wel blijft plakken. Rutger Hartog mailt dat hij door de wasstraat reed, maar dat de auto nog niet schoon is. Dat geldt ook voor Larsson Bolt, schrijft hij op de Facebook-pagina van RTV Drenthe.

Kijk vanavond in Drenthe Nu of de nieuwe auto van verslaggever Joris Barske weer schoon te krijgen is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.