Stelling: er moet meer gedaan worden om zelfdoding te voorkomen

Doen we genoeg aan de preventie van zelfdoding? (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
Doen we genoeg aan de preventie van zelfdoding? (Rechten: pixabay.com - bewerking: RTV Drenthe)
ASSEN - Nog nooit hebben in Nederland zoveel mensen een einde aan hun leven gemaakt als vorig jaar. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er 1.871 gevallen van zelfdoding waren in 2015.
Sinds 2007 stijgt het aantal zelfdodingen ieder jaar. In de leeftijdscategorie tussen de 20 en 40 jaar was zelfdoding de belangrijkste doodsoorzaak.
Van de in totaal 1.702 overledenen uit die leeftijdscategorie maakten 408 mensen zelf een einde aan hun leven. Ter vergelijking: uit die leeftijdsgroep stierven er 124 door een verkeersongeluk.

Stelling

Er worden allerlei maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersdoden terug te dringen. Maar doen we wel genoeg aan de preventie van zelfdoding, wat vindt u?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.
Vorige stelling
Gisteren vroegen we u of u het slechte weer zat was en daarom op vakantie ging naar een zonnig land. Bijna 30 procent was dat inderdaad van plan, meer dan 70 procent niet. In totaal brachten 1.032 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.