Perfecte examenscores in Klazienaveen en Assen: 'Fantastisch resultaat'

In Klazienaveen en Assen zijn ze blij (Rechten: archief RTV Drenthe)
In Klazienaveen en Assen zijn ze blij (Rechten: archief RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN/ASSEN - Het is feest in Klazienaveen en Assen. Op twee scholen zijn perfecte scores gehaald op de examens.
Op het Esdal College zijn alle vmbo-leerlingen geslaagd. "De vlaggen hangen hier bij ons uit", zegt locatiedirecteur Gerrie Benes. "Het is een fantastisch resultaat, en dat op alle drie de leerwegen."

'Groot compliment'

De leerlingen verdienen een groot compliment, vindt Benes. "Maar ook complimenten voor mijn collega's. Het unieke is ook wel de sfeer waarin dit jaar is gewerkt. Samen met de leerlingen zijn we aan dit karwei begonnen."
De 115 geslaagde vmbo'ers, van wie één cum laude, krijgen volgende week hun diploma. "Daar maken we een feestelijke gebeurtenis van", aldus Benes.

Voor het eerst in Assen

Ook op het Dr. Nassau College in Assen wordt een feestje gevierd. Daar zijn alle vwo'ers geslaagd voor hun examen. "Het gymnasium was al 100 procent geslaagd, na de herkansing geldt dat ook voor het atheneum", vertelt locatiedirecteur Albert Noord. "Zoiets gebeurt zelden bij het vwo. Dit is voor het eerst in onze historie."
In Assen wordt hier volgende week tijdens de diploma-uitreiking ook bij stilgestaan. "Dat wordt zeker vermeld. En de gemiddelde cijfers voor de examens waren ook hoog." Volgens Noord zijn daarnaast alle vmbo-tl-leerlingen in Gieten en Beilen ook geslaagd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.