Organisator Lummeldagen: Het zit ons niet mee

Nat weer nekt de Lummeldagen (Rechten: pixabay.com)
Nat weer nekt de Lummeldagen (Rechten: pixabay.com)
RUINERWOLD - Er lijkt een vloek te rusten op De Drentse Lummeldagen in Ruinerwold. Het muziek-, vermaak- en luierfestival gaat komende zondag voor de derde keer niet door. Opnieuw zit het weer in de weg.
Nadat de eerste editie twee jaar geleden werd afgelast en de tweede editie compleet verregende, heeft organisator Benny Spin de komende editie uitgesteld vanwege het voorspelde slechte weer.
"Het zit ons niet mee. Het weer gooit elke keer roet in het eten", zegt Spin. "Het weiland is nat en drassig."
Lees meer: Drentse Lummeldagen afgelast, terrein is te drassig
Nieuwe datum
"We hadden alles al geregeld. Toch hebben we gisteren besloten dat het beter was om de Lummeldagen af te gelasten. We verplaatsen het festival naar een andere datum. We hebben nu het plan om het in september te gaan houden, maar een exacte datum moet nog overlegd worden." Volgens Spin vinden mensen het jammer dat het festival is verplaatst, maar ze hebben er wel begrip voor.

Grap

"De Lummeldagen zijn als een grap ontstaan. Het gaat erom dat mensen gewoon lekker in hun hangmatje kunnen liggen op het festivalterrein. Kinderen kunnen lekker spelen op een springkussen. Er is muziek bij. Eigenlijk is er van alles te doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.