Onbekende kampioenen: 'Zoeken naar de beste oplossing is de magie van bridge'

EMMEN - Nog even en we kunnen weer genieten van de prestaties van onze topsporters op de Olympische Spelen. Maar in onze provincie zijn meer kampioenen. Ze zijn alleen lang niet allemaal bekend. De komende weken stellen we ze voor.
Vandaag maakt u kennis met de 91-jarige Bob Oosterhuis uit Emmen. Hij is de oudste bridgekampioen van Nederland.

Militaire dienst

Oosterhuis begon in 1947 met bridge terwijl hij met de boot onderweg was naar Indonesië. "Er kwam iemand van het bataljon naar me toe om te vragen of ik kon bridgen." Oosterhuis zei dat hij wel kon klaverjassen en dat was voldoende. "En toen was ik verloren."

'Leukste denksport die er bestaat'

"Het is een geweldige ontspanning en het is een uitdaging. Het is de leukste denksport die er bestaat." Zoeken naar een oplossing houdt de sport spannend voor Oosterhuis. "Dat is de magie."
De bridgekampioen prijst ook de gemeenschap binnen de sport. "Mensen die bridgen, dat is een aparte gemeenschap. Het is een hechte gemeenschap. Mijn partner is 38 jaar jonger dan ik, maar dat klikt nog steeds."

Nog tien jaar door

Oosterhuis is van plan om nog wel even door te gaan met zijn sport. "Ik heb drie jaar geleden een nieuwe hartklep gekregen. Ik vroeg aan de cardioloog wanneer die vervangen moet worden. De cardioloog zei 'over negen a tien jaar, dus ik zie je over tien jaar terug'. Dus zo lang wil ik ook nog bridgen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.