Kartcentrum Pottendijk eist verbod op karten bij Junior Track Assen

Karts (Rechten: Pixabay)
Karts (Rechten: Pixabay)
EMMEN - Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge is boos op de gemeente Assen, omdat de gemeente niets doet tegen het rijden met karts op het Junior Track van het Circuit van Drenthe. De zaak werd vandaag behandeld door de Raad van State.
Directeur Piet Rodenburg van Pottendijk vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie, omdat het Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. "Die baan is aangevraagd voor het rijden met motoren, maar niet voor karten", zegt hij. Pottendijk had in 2014 en 2015 veel last van de concurrent, zegt Rodenburg.

Opleiding

"Het Junior Track is een opleidingsbaan voor motorjeugd", vertelde advocaat Robert van der Velde van het Circuit van Drenthe. Volgens hem hoort bij die opleiding ook het rijden in karts.

Handhavingsverzoek

De gemeente Assen zou in eerste instantie optreden tegen het verhuur, maar deed dat later toch niet. Volgens een vertegenwoordiger van de gemeente wordt er druk overlegd over de situatie. De gemeente wees het handhavingsverzoek van Pottendijk af, omdat het volgens de gemeente alleen maar om concurrentie gaat. De Rechtbank Noord-Nederland vond dat de gemeente zich er daarmee te makkelijk vanaf probeerde te maken en bepaalde dat Assen het handhavingsverzoek opnieuw moet behandelen.
Het Circuit van Drenthe stapte in hoger beroep naar de Raad van State om de uitspraak van de rechterbank van tafel te krijgen. Assen heeft nog geen nieuwe beslissing genomen over het handhavingsverzoek. Het Circuit van Drenthe is voorlopig gestopt met het verhuren van de baan aan karters. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.