Provincies stellen wolvendraaiboek op

ASSEN - De Nederlandse provincies hebben een wolvendraaiboek, ook wel het 'Operationeel Draaiboek Wolf' opgesteld. Daarin staat wie wat moet doen als in Nederland een wolf opduikt. Dat meldt het blad Binnenlands Bestuur.
Wolven zijn ernstig bedreigd en streng beschermd in Nederland. Ze mogen dus niet worden gedood, verwond of gevangen. In het draaiboek staan bijvoorbeeld afspraken over schadevergoeding wanneer een wolf een schaap doodbijt.
Lees meer: Proef met kuddewaakhonden om schapen te beschermen tegen wolven, vossen en honden

Drentse wolf

In onze provincie is in maart vorig jaar een wolf gespot. Hij kwam uit Duitsland en werd voor het eerst gezien langs de N381 bij Noord-Sleen. Het beest is uiteindelijk in Duitsland doodgereden.
Lees meer: Wolf 'verscheurt' Zweeloo en Noord-Sleen

Richtlijnen

Toen de wolf in onze provincie opdook, was het wolvendraaiboek al in de maak. De makers van het protocol zeggen veel geleerd te hebben van het bezoek van de wolf aan Drenthe. Het draaiboek moet ervoor zorgen dat alle provincies op dezelfde manier omgaan met een wolf in hun gebied.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.