Wasstraten in Tynaarlo ook beschadigd door 'drab' A28

TYNAARLO - De wasstraat van autotechniekbedrijf Riksten is dicht door schade die voortkomt uit de drab die op de A28 lag. De borstels van de wasstraat zijn beschadigd.
Ook bij autowasstraat Plantinga in Tynaarlo zijn er problemen. Het is er nog steeds erg druk en het is nog onduidelijk wie voor de extra kosten moet opdraaien.

A28 smurrie

Veel automobilisten hadden klachten over aangekoekte drab op hun auto's. Rijkswaterstaat was vandaag in gesprek met autowasstraat Plantinga over de situatie. "Het is nog steeds heel erg druk en we verwachten dat het deze week niet opgelost gaat worden", aldus Monique Liefrink, medewerker bij Plantinga.

Vervuilde borstels

De drukte die bij Plantinga nog heerst is bij Riksten niet te bekennen. Zijn wasstraat is namelijk gesloten. Door de drab die van de auto's komt, zijn de wasborstels vet geworden. Hierdoor komen zand en andere viezigheid in de borstels. "Op die manier wordt een wasstraat een krasstraat en dat wil je natuurlijk niet hebben."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.