'Emmer windmolens gaan bedrijfsleven miljoenen opleveren'

Windmolens (Rechten: pixabay.com)
Windmolens (Rechten: pixabay.com)
EMMEN - Bedrijven en particulieren in het Nederlands-Duitse grensgebied bij Emmen besparen vanaf 2020 mogelijk miljoenen euro's aan energiekosten.
Dat komt door een intensieve samenwerking tussen Emmen en haar Duitse buurgemeente Haren, zegt wethouder René van der Weide van Emmen.
Verbinden van elektriciteitsnetten
In de toekomst kunnen wind- en zonne-energie worden opgeslagen. Het verbinden van de elektriciteitsnetten in Emmen en het Duitse Haren kan via de acht windmolens, die gepland staan in het grensgebied bij de Zwartenbergerweg.

'Lagere Duitse stroomprijzen'

Via een grensoverschrijdend netwerk kan de stroom in de regio aan onder meer bedrijven worden geleverd. Bedrijven en particulieren kunnen dan waarschijnlijk profiteren van de lagere Duitse stroomprijzen. De regio Emmen-Haren kan dan als 'Smart Energy Region Emmen-Haren' (SEREH) vooroplopen in Europa bij de ontwikkeling van energietechnologie.
De ontwikkeling van het netwerk gaat circa tien miljoen euro kosten. Beide gemeenten willen die kosten dekken uit Europese subsidies.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.