Organisatie Het Pauperparadijs wil ook volgend jaar voorstellingen

Worden de voorstellingen van het Pauperparadijs volgend jaar opnieuw opgevoerd? (Rechten: RTV Drenthe)
Worden de voorstellingen van het Pauperparadijs volgend jaar opnieuw opgevoerd? (Rechten: RTV Drenthe)
VEENHUIZEN - De organisatie van theatervoorstelling Het Pauperparadijs wil ook volgend jaar de voorstellingen opvoeren op de binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen.
"We wilden wegens het succes dit jaar nog extra voorstellingen doen, maar dat is niet gelukt", zegt producent Wolter Lommerde. Ongeveer een week na de première van het stuk waren alle 40.000 kaarten
.

'In Veenhuizen zou het mooiste zijn'

Daarom gaat de organisatie onderzoeken of het mogelijk is om de voorstellingen volgend jaar opnieuw op te voeren: "We moeten nu kijken of dat mogelijk is en of het in Veenhuizen kan. Dat zou wel het mooiste zijn. Dan kunnen de mensen die op de wachtlijst staan, of die het nog een keer willen komen, het stuk zien."
Die wachtlijst bestaat volgens Lommerde uit duizenden mensen. "Er zijn zo'n 20.000 kaarten die we nog hadden kunnen verkopen. Dat heeft ons verrast. De belangstelling is echt gigantisch."

Huiswerk

De organisatie heeft nog wel wat huiswerk te verzetten, zegt Lommerde. "Het is een hele financiële uitdaging en we moeten opnieuw het vergunningentraject in. Maar de producenten en acteurs zijn beschikbaar."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.