'Fusieplan lokale omroepen is typisch randstaddenken'

Van Oosterhout wil geen fusie van lokale omroepen (Rechten: Wolter Klok / RTV Drenthe)
Van Oosterhout wil geen fusie van lokale omroepen (Rechten: Wolter Klok / RTV Drenthe)
GIETEN - Burgemeester Eric van Oosterhout is groot tegenstander van het plan van de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) om vierhonderd lokale omroepen te laten fuseren tot zestig zogeheten streekomroepen.
"Ik vind het een buitengewoon slecht plan", zegt Van Oosterhout. "Dit is een schoolvoorbeeld van randstaddenken. Dit werkt misschien in Den Haag, waar drie omroepen kunnen fuseren tot één. Maar leg niet zo'n maat op voor heel Nederland."

Streekomroep

Samenwerking op streekniveau zal volgens de NLPO leiden tot verhoging van de kwaliteit en verlaging van de productiekosten. In het voorstel vormt Aa en Hunze een 'streekgroep' samen met de gemeenten Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo.

'Radio Noord-Drenthe'

Van Oosterhout is niet blij met de voorgenomen reorganisatie van lokale omroepen en heeft dit ook twee keer bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kenbaar gemaakt.
"Als dit doorgaat krijg je hier een soort 'Radio Noord-Drenthe', Dat kan deze club vrijwilligers helemaal niet bemensen. Ook niet als je gaat samenwerken", zegt Van Oosterhout.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.