Ruim baan voor jonge springpaarden op CH De Wolden

PAARDENSPORT - Op de tweede dag van het concours hippique De Wolden was er veel aandacht voor jonge springpaarden. "Erg belangrijk in de opleiding", aldus Albert Zoer uit Echten.
De zevenjarige springpaarden konden vandaag in actie komen op het grote hoofdterrein. Veel paarden bleken flink onder de indruk van de vlaggen, tenten en imposante hindernissen. "En dat is nou precies ideaal", aldus Zoer. `De jonge paarden leren hier erg veel van. En als ruiter is het een prima kans om de kwaliteit van je paard af te tasten."

Geen prijzen voor Zoer

Zoer kwam met twee jonge paarden aan de start, maar wist zich niet in de prijzen te rijden. Hij zette met Edorette wel de derde tijd neer, maar door een springfout viel het duo buiten het klassement.

Succesvolle dag voor Regter

Ook Chantal Regter uit Assen liet een jong paard ervaring tanken. "De baan is zoals wij dat noemen 'kijkerig'. Dat wil zeggen dat er veel te zien is, waardoor vooral een jong paard snel afgeleid kan raken. Daarom is het zo belangrijk dat paarden op deze leeftijd op dit soort wedstrijden ervaring kunnen opdoen."
Ook Regter behaalde geen prijs bij de jonge paarden, maar het was toch weer een succesvolle dag voor de amazone, die verbonden is aan Stal Nijboer. Met haar toppaard Bengel werd ze derde in een internationaal parcours over hindernissen van 1.35. Op de openingsdag pakte de combinatie al een eerste prijs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.