Soppe weer onderuit in Red Bull Rookies-race

Walid Soppe
Walid Soppe
MOTORSPORT - Walid Soppe kende een slechte 1e dag van de GP van Duitsland op het circuit van Sachsenring. De jonge coureur ging in de eerste race van de Red Bull Rookies Cup onderuit. Het was voor de Coevordenaar de derde valpartij op rij. Ook in Assen, drie weken geleden kwam hij in beide races ten val.
Soppe, die als 8e getraind had, op het kortste circuit op de Grand Prix-kalender dit jaar, kwam na vijf ronden ten val.

Winst voor Sasaki

De race werd gewonnen door de Japanner Ayumu Sasaki, die in Assen drie weken geleden de tweede race ook al wist te winnen en bovendien klassementsleider is (met 103 punten). De tweede plaats ging naar de Spanjaard Raul Fernandez, die in Assen de eerste race won. Fernandez staat tweede in het algemeen klassement, met 89 punten. De derde plaats in race 1 ging naar een andere Spanjaard, Aleix Viu die derde staat in de WK-stand met 67 punten.

Soppe zakt in klassement

Door de valpartij van Soppe, de derde op rij, zakt de Drent in het klassement. De 16-jarige Coevordenaar staat nu op de 14e plaats, met 23 punten. Dat zijn er 80 minder dan Sasaki.

Vandaag kans op revanche

Vandaag wordt op het circuit van Sachsenring de tweede race verreden in de Red Bull Rookies Cup. De start is om 15.30 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.