Drentse ruiter Michael Greeve wint Grote Prijs CH De Wolden

PAARDENSPORT - De eerste week van de twaalfde editie van het CH De Wolden kreeg met Michael Greeve een Drentse winnaar. De 34-jarige ruiter uit Veeningen won de Grote Prijs met Eurohill’s Africa.
Greeve kreeg de overwinning niet cadeau. Parcoursbouwer Louis Konickx had een zwaar parcours opgesteld. Van de vijftig deelnemers bleven er maar acht foutloos.
Albert Zoer plaatste zich ook voor de barrage. Hij reed als tweede en nam met Heechhiem’s Cancun veel risico’s. Dat leverde de ruiter uit Echten onderweg twee fouten op, goed voor de zesde plaats.
Michael Greeve startte als vierde in de barrage en kwam na een vloeiende rit op een foutloze ronde in 38.31. Alleen de Brit Joe Whitaker was nog sneller, maar hij maakte een fout. Greeve was zeer blij met de overwinning. "Ik heb alle twaalf edities meegedaan en was er al eens dichtbij. Mooi dat het nu een keer lukt."
Het winnende paard Eurohill’s Africa komt ook uit Drenthe. De merrie is eigendom van de fokker, Geert Weggemans en van Christiaan Hendriksen uit Pesse, die ook voorzitter is van het CH De Wolden. "Een mooiere afsluiting van deze eerste week is voor mij dan ook niet denkbaar."
Heeft u de tv-uitzending over CH De Wolden gemist? Die kunt u terugkijken via deze link.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.