Soppe niet bij de les in 2e race Duitsland: weer val

Walid Soppe
Walid Soppe
MOTORSPORT - Het zijn niet de beste weken uit de loopbaan van Walid Soppe uit Coevorden. De 16-jarige coureur kwam vanmiddag in de tweede Red Bull Rookiesrace op het circuit van Sachsenring in Duitsland ten val, wat al zijn vierde crash op rij betekende.
In de tweede ronde van de wedstrijd begon Soppe’s machine te haperen en sloeg vervolgens twee keer af. Daardoor kwam de Drent even naast de baan kwam. Bij het terugkeren op de baan keek Soppe echter niet goed uit (wilde terugkeren op de ideale lijn) waardoor de op volle snelheid rijdende Kevin Zannoni hard tegen machine van de Nederlander knalde. Beide knalden tegen het asfalt en voor beiden was de race ook over en uit.

Sasaki blijft klassementsleider, Soppe nu 17e

De Japanner Kaito Toba won de tweede Red Bull Rookies race, voor Aleix Viu en Ayumu Sasaki. Sasaki blijft klassementsleider met 119 punten, gevolgd door Raul Fernandez met 102 punten en Aleix Viu met 89 punten. Walid Soppe is inmiddels gezakt naar de 17e plaats met 23 punten.

Straf

Soppe werd na afloop van de race door de racedirectie verantwoordelijk gehouden voor de crash en ook bestraft. De Drent moet de volgende race, over vier weken in Oostenrijk op de Red Bull Ring, achteraan starten. Overigens geldt deze straf alleen voor de eerste race.