Ploegleider Helmantel: Licht positief over deelname Spelen Dumoulin

Volgens ploegleider Helmantel is deelname Dumoulin aan de Spelen nog niet zeker (Rechten: archief RTV Drenthe)
Volgens ploegleider Helmantel is deelname Dumoulin aan de Spelen nog niet zeker (Rechten: archief RTV Drenthe)
WIELRENNEN - "Er zit een breukje in zijn pols. De specialisten zijn licht positief over het vervolg." Dat zijn de woorden van ploegleider Adriaan Helmantel een dag na het uitvallen van wielrenner Tom Dumoulin uit de Tour de France.
De rust is weer een beetje teruggekeerd bij de wielerploeg van Giant Alpecin, met daarin ploegleider Adriaan Helmantel uit Assen. Gisteren kwam rijder Tom Dumoulin ten val tijdens de Tour en hij moest geblesseerd de wielerronde verlaten. Hij heeft een breuk in zijn pols.

Wegrace schrappen?

"Er moeten verdere onderzoeken plaatsvinden om een behandelplan te kunnen maken", zegt Helmantel. "Als Tom niet fatsoenlijk mee kan strijden op de tijdrit bij de Spelen dan wordt hij vervangen." De tijdrit voor de wielrenners in Rio is op woensdag 10 augustus. "Tom is competitief voor de tijdrit. Als daarvoor de Olympische wegrace op 6 augustus geschrapt moet worden, dan doen we dat", vervolgt Helmantel.
Naar huis
Tom Dumoulin is vanochtend samen met zijn vriendin naar huis gereden. Daar wordt verder gekeken naar zijn herstel. Helmantel blijft nog twee dagen in Frankrijk voor de Tour de France. "Het is heel vervelend allemaal, maar de koers gaat wel door. We hebben een zware bergetappe voor de boeg en daar willen we een mooie uitslag rijden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.