'Twee meisjes (12) werden meegesleurd door kermisattractie Coevorden'

COEVORDEN - De twee personen die vrijdagavond gewond raakten op de zomerkermis in Coevorden zijn twee meisjes van 12 uit die plaats.
"Mijn dochter zat met een vriendinnetje in de attractie en toen is de veiligheidspin losgeschoten", zegt moeder Annie Veenstra-Hendriks van een van de slachtoffers. De beugel schoot daardoor los. "Ze zijn twee rondjes meegesleurd en toen is de attractie gestopt."
De dochter van Veenstra-Hendriks wist op eigen kracht uit de attractie, een soort rups die soms voor- en soms achteruit gaat, te komen. "Maar het andere meisje moest eruit getild worden door familie." Daarna wilde de familie verhaal halen bij de exploitant. "Maar die deed alsof zijn neus bloedde. Hij beweerde dat het niet mogelijk was, dus is de politie erbij gehaald", zegt Veenstra-Hendriks. Voor de meisjes werd een ambulance opgeroepen.

Schaafwonden en kneuzingen

De meisjes werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd en vervolgens meegenomen naar de ziekenhuizen in Emmen en Hardenberg. Vrijdagavond laat mochten ze weer naar huis. "Mijn dochter heeft schaafwonden en kneuzingen en ze is heel erg geschrokken", zegt Veenstra-Hendriks.

Gesloten

De NVWA doet onderzoek naar de attractie. "De attractie was afgezet met linten en is nu helemaal afgebroken", zegt Veenstra-Hindriks. Zelf is ze vanmiddag ook nog bij de attractie langsgegaan. "Ik wilde gegevens uitwisselen, maar ik wilde ook weten wat er volgens hen gebeurd is. Het is een Duits bedrijf en ze verstonden me niet. Ze zeiden kom morgen maar terug."
Volgens Veenstra-Hendriks heeft de gemeente Coevorden al contact gezocht met de familie. "Dat vond ik heel erg netjes. Ze zeiden ook dat alles geregeld zou worden en dat we ons geen zorgen hoefden te maken."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.