Stelling: Het is goed dat Russische sporters toch naar de Olympische Spelen mogen

Wat vindt u? (Rechten: Pixabay)
Wat vindt u? (Rechten: Pixabay)
ASSEN - Even leek het erop dat Russische atleten niet mee mochten doen met de Olympische Spelen door de dopingschandalen in het land. Maar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot gisteren dat de atleten toch naar Rio mogen.
"Schone sporters zouden niet gestraft mogen worden. Zij mogen geen slachtoffer worden van een systeem waaraan ze geen deel hebben", aldus IOC-voorzitter Bach, die begreep dat niet iedereen het besluit toejuicht.

Boos

Het NOC*NSF vindt het jammer dat het IOC besloten heeft om de Russen niet uit te sluiten van deelname aan de Spelen. Ook het internationale antidopingagentschap WADA is teleurgesteld in het besluit.

Verantwoordelijkheid sportbonden

De internationale sportbonden moeten nu elke individuele Russische sporter beoordelen. De sporters moeten aan bepaalde eisen voldoen, willen zij in actie komen op de Spelen van Rio, die volgende week woensdag beginnen. Zo mogen sporters in het verleden nooit betrapt zijn op het gebruik van doping en moeten ze recent buiten Rusland zijn getest.

Stelling

Wat vindt u van het besluit van het IOC? Bent u het ermee eens dat de sporters individueel beoordeeld moeten worden? Of vindt u dat alle Russische sporters thuis moeten blijven?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Vorige week vrijdag vroegen we of u vasthoudt aan het papieren boek, of toch overstapt op de e-reader. Bijna 78 procent gaf aan nog papieren boeken te lezen. Iets meer dan 22 procent van de stemmers leest boeken op e-readers. In totaal brachten 938 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.