Sluis De Haandrik heeft last van ouderdomskwaaltjes: nog tot het weekend dicht

De sluis kan waarschijnlijk komend weekend weer worden gebruikt (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
De sluis kan waarschijnlijk komend weekend weer worden gebruikt (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)
DE HAANDRIK - De recreatiesluis bij De Haandrik, tussen Coevorden en Gramsbergen, is nog steeds kapot. Volgens waterschap Vechtstromen blijft hij waarschijnlijk nog tot komend weekend dicht.
Vorige week donderdag werd de
, omdat de bediening niet goed werkte. De verwachting was toen dat hij vandaag weer open zou kunnen.
Lees meer: Recreatiesluis De Haandrik gestremd: niet met je bootje de Vecht op
Waterschap zet duikers in
"In eerste instantie dachten wij dat er iets met de bediening was", vertelt Renilde Huizenga van Waterschap Vechtstromen. "Toen dat het niet was zijn duikers onder water gaan kijken of er misschien troep tussen de sluisdeuren was gekomen tijdens het hoogwater. Maar ook dat bleek het niet te zijn."

Rinkletten niet goed ingemeten

Het probleem zit hem volgens Huizenga in de rinketten, de schuiven die op de deuren van de sluis zitten. Die zijn niet goed ingemeten. Ze moeten worden bijgeschaafd. "Daarvoor moet het water uit de sluis worden gepompt. In ieder geval kunnen boten dit weekend de sluis weer passeren en misschien zelfs al donderdag."

Eerdere problemen met sluis

In september vorig jaar waren er ook al problemen met de sluis in De Haandrik. Destijds waren er klachten over de bediening. Huizenga heeft er een verklaring voor. "Die sluis is al ruim honderd jaar oud. Hij is gerenoveerd, maar af en toe kan er eens iets gebeuren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.