Slapen in een yurt: 'Relaxed en romantisch'

ANLOO - In het bos tussen Anloo en Schipborg staan de komende drie maanden vier zogeheten yurts. Dat zijn Mongoolse tenthuisjes.
Ad Dokman en Miranda Anderson, die in een van de yurts wonen, verhuren de huisjes. "We willen bezoekers een plek bieden om tot rust te komen", vertelt Anderson.
Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen ook een aantal workshops volgen. "We hebben ons project Locc d'Oci hebben genoemd. Dat is Catalaans voor een plek om tot rust te komen", zegt Dokman.
Yurt
Een yurt bestaat uit verschillende lagen stof om een houten constructie. De deur en de dakconstructie zijn beschilderd met Mongoolse motieven.
In de tent is het behoorlijk ruim. Je kunt er staan en in de grootste yurt is ruimte voor een tweepersoonsbed, twee kleinere bedden en een aantal Mongoolse meubels. Op de grond ligt vloerbedekking.
Mongolië
De twee hebben de yurts uit Mongolië laten overkomen. "Het idee ontstond tijdens de crisis", vertelt Dokman. "We stonden voor de keuze: blijven we ondernemer of zoeken we een baan."
Het duo vertrok met een yurt naar Spanje. Daar ontstond het idee om mensen kennis te laten maken met de Mongoolse tent.
Relaxt en romantisch
De campinggasten zijn te spreken over de yurts. "We waren op zoek naar een natuurplek, dus ik heb 'natuurhuisje Drenthe' ingetikt in de zoekmachine en zo kwam ik hier uit", vertelt Mariska. Ze logeert samen met haar man en zoon op de camping.
"Het is relaxed en de geur van het bos is heerlijk. Als we 's avonds de kaarsjes aandoen, is het ook superromantisch."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.