Tuigpaarden in de hoofdrol in Norg

NORG - Norg staat vandaag weer in het teken van tuigpaarden tijdens het 39e Tuigpaardenconcours. Er worden vandaag vier kampioenschappen verreden.
De Friese paarden bijten het spits af bij het NK Fries Ras eenspannen voor een zogeheten krompanelen sjees, met dames aan de leidsels. In deze rubriek verdedigt Susan Bouwman uit Nijeveen met de 8-jarige ruin Egberdina's Arwyn haar titel.
Daarnaast zijn er ook kampioenschappen in de rubrieken Tuigpaarden Eenspannen voor dames, Tuigpaarden Tandem en Hackney's Eenspannen. Er zitten geen pauzes tussen de rubrieken waardoor er constant paarden in de ring te zien zijn.
Grasveld
Vanochtend wordt het veld klaargemaakt voor de wedstrijd. "Het gras wordt gemaaid, gerold en geveegd," zegt Willy Tienkamp van de organisatie. "Zo liggen er geen pollen meer."
AfscheidIn de laatste rubriek neemt de 17-jarige ruin Magic Victory van Lambertus Huckriede uit Enschede afscheid.
Zowel in Engeland als in Nederland is deze combinatie acht keer kampioen geworden. Vorig jaar nog in Norg en in oktober in Engeland.
350 paarden
Het Norger Tuigpaardenconcours trekt ongeveer 250 deelnemers met zo'n 350 paarden uit heel Nederland. "We hebben duizend plaatsen op een overdekte tribune, we hopen dat die helemaal vol komt," zegt Tienkamp. "We hebben speciale verlichting vanavond waardoor het een hele mooie sfeer wordt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.