Joop Gall in Oekraïne: Bevalt me uitstekend hier

Joop Gall (Rechten: RTV Drenthe)
Joop Gall (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Joop Gall zit op zijn plek in Oekraïne. De oud-trainer van FC Emmen is nu assistent-trainer bij FC Stal. "Het bevalt me uitstekend hier."
De club komt uit Dniprodzerzhynsk, maar omdat er een nieuw stadion wordt gebouwd, worden de wedstrijden vijftig kilometer verderop gespeeld, in Dnipropetrovsk. FC Stal traint in Kiev. Dat is zo'n vijfhonderd kilometer verderop, schrijft
.
Gall woont in een hotel in Kiev. "Maar dit is nog een tijdelijk verblijf, dus we gaan naar iets groters", zegt hij tegen de omroep.
In Oekraïne is Gall de assistent van Erik van der Meer. Zij kennen elkaar nog van een gezamenlijke periode bij SC Veendam. "Joop sprak mij altijd wel aan. Hij heeft heel veel humor, maar is ook zeer serieus in zijn vak. Dus ik ben zeer blij met Joop", vertelt Van der Meer. Bij FC Stal speelt ook Boy Deul, die twee seizoenen uitkwam voor FC Emmen.
FC Stal speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De club verloor met 3-0 van Karpaty Lviv.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.