Verwarde messenzwaaier moet naar een kliniek

Rechtbank Assen (Archiefftoto RTV Drenthe)
Rechtbank Assen (Archiefftoto RTV Drenthe)
ASSEN/PEIZE - Een 36-jarige man uit Peize is veroordeeld tot een opname van één jaar in een psychiatrische kliniek voor het bedreigen van twee vrouwen met een mes.
Dat gebeurde op 8 januari in Peize.
De eerste vrouw fietste op een fietspad in het dorp. Ze zag de man langs het pad staan en schrok zich rot toen hij opeens een mes trok en stekende bewegingen maakte. Ze belde de politie. Omdat de vrouw al veertig jaar in de psychiatrische hulpverlening werkt, had ze de indruk dat de man in een psychose verkeerde.

Pepperspray

Toen twee agenten even later probeerden de man aan te houden, wilde hij het mes niet neerleggen. Hij bedreigde een agente ermee. Haar collega loste een waarschuwingsschot en gebruikte pepperspray om de Peizenaar te overmeesteren.

Psychose

Hij bleek inderdaad in een psychose te verkeren. Volgens deskundigen is die veroorzaakt door nare gebeurtenissen uit het verleden. De man is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.
Hij zit al een tijdje in een psychiatrische kliniek in Zuidlaren. Tijdens de behandeling van de zaak, twee weken terug, vertelde hij dat het inmiddels stukken beter met hem gaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.