Assenaar moet brommen voor het stalken van ex-vriendinnen

De man stalkte een van zijn ex-vriendinnen veelvuldig via de mobiele telefoon (Archieffoto RTV Drenthe)
De man stalkte een van zijn ex-vriendinnen veelvuldig via de mobiele telefoon (Archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN/VRIES – Een 31-jarige man uit Assen is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het stalken van twee ex-vriendinnen.
Ook legde de rechtbank de man een contactverbod van een half jaar op voor beide slachtoffers en de man moet zich laten behandelen.

Deur ingetrapt

Met één ex-vriendin heeft de Assenaar een zoontje. Die mocht hij naar eigen zeggen al twee jaar niet zien. Daarom klom hij in maart over de schutting van de vrouw in Haren, trapte haar achterdeur in en kwam zo haar huis binnen. De vrouw vluchtte via de voordeur naar buiten.

Door het slaapkamerraam

De andere vrouw stalkte hij eind december vorig jaar door haar heel vaak te bellen en te appen. Ook dook hij op bij haar huis in Vries. Ondanks dat de vrouw aangaf dat ze geen contact wilde, ging de man door. Eén keer lukt het hem via een slaapkamerraam het huis binnen te dringen. Daar bedreigde hij de vrouw met de dood en mishandelde hij haar.
De man verklaarde tijdens de rechtszaak dat hij nog erg verliefd is op de vrouw uit Vries, maar dat hij inmiddels wel inziet dat hij zich als een idioot heeft gedragen. “Uit zijn dwingende handelswijze blijkt dat hij geen enkele rekening hield met de gevoelens van de slachtoffers”, aldus de rechtbank.

Kans op herhaling

Omdat de kans dat de man in herhaling valt volgens deskundigen groot is, vindt de rechtbank het belangrijk dat de man behandeld wordt. Ook moet hij in totaal ruim 1300 euro schadevergoeding aan de slachtoffers betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.