Oermuseum in Diever moet een 'beleving' worden

DIEVER - Het Oermuseum in Diever bestaat tien jaar. En dat wordt gevierd met een heus festival. Maar om het museum in de benen te houden, moet er de komende jaren nog wel wat gebeuren.
Hoewel het financieel niet slecht gaat met het museum, en ook het aantal bezoekers stijgt, zijn er de komende jaren nog wel veel meer bezoekers nodig om genoeg budget te hebben voor alle veranderingen die het museum wil doorvoeren.
Het aantal bezoekers steeg vorig jaar met zestig procent tot bijna vierduizend. Zij komen vooral van buiten de regio Diever. Maar dat zijn er dus nog niet genoeg.

Museum moet een beleving zijn

Dat er meer bezoekers zijn, heeft alles te maken met de aanpassing van de naam en de expositie in het museum. Oermuseum dekt de lading beter dan Archeologisch Centrum Westerveld, zoals het museum eerst heette. Bovendien is het museum zich meer gaan profileren en is er meer te doen voor bezoekers.
Maar de vrijwilligers moeten alert blijven volgens penningmeester Bart Friso. "De nadruk ligt nu al meer op activiteiten voor kinderen. Maar we willen dat nog veel verder ontwikkelen. Het moet een spannend museum worden met veel bezoekers. Een beleving."

Vrijwilligers vinden is moeilijk

Het Oermuseum draait helemaal op vrijwilligers. Zonder die vrijwilligers kan het museum niet bestaan, maar het vinden van vrijwilligers is niet zo eenvoudig.
Om het 10-jarig bestaan feestelijk te vieren, is er de komende twee dagen het Oerfestival. In het museum, en op de brink voor het museum, zijn allerlei activiteiten die te maken hebben met de oertijd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.