Poging tot overval op woning in Norg: bewoner gewond

NORG - Een bewoner van een woning aan de Meent in Norg is dinsdagavond gewond geraakt bij een poging tot een overval.
Dat gebeurde volgens de politie rond 22.45 uur.
De bewoner deed de deur open na herhaaldelijk aanbellen. Vervolgens ontstond voor de deur een worsteling met de overvaller. Die dreigde daarbij met een mes en vluchtte uiteindelijk zonder buit. De bewoner raakte gewond en is door ambulancepersoneel onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
De dader is nog zoek. De politie heeft geen goed signalement. "Uitkijken naar een bepaalde man is lastig. Ik begreep dat er gisteren een paardenconcours was", zegt woordvoerder Paul Heidanus. "Er waren veel mensen op de been. Dat kan helpen met getuigen."
De laatste tijd zijn meer mensen bij hun woning overvallen. Op 30 juni kwam een man in Gees om het leven nadat hij in zijn huis werd overvallen. Ook in De Wijk en het Groningse Foxhol werden overvallen bij mensen thuis gepleegd. Of er een verband is, kan de politie nog niet zeggen. "Maar als ik deze overval erbij pak, zie ik eerder verschillen dan overeenkomsten. Maar dat moet het onderzoek nog definitief uitwijzen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.