Getik van zand op A28: 'Alsof je door een zwerm muggen rijdt'

VRIES - Automobilisten die vanochtend over de A28 tussen Haren en Vries reden hoorden het getik van zand. Rijkswaterstaat begon daar gisteren met de herstelwerkzaamheden van de snelweg.
Volgens Rijkswaterstaat is het zand niet schadelijk voor de auto. "Het heeft absoluut geen gevolgen", zegt woordvoerder Ryan Lievaart. "Als we dat werk uitvoeren, wordt dat 'afgestrooid' met split, heel fijn zand. Dat is de normale procedure."

'Lijkt op een zwerm muggen'

Lievaart zegt dat auto's het zand in de weg rijden. "De eerste dag hoor je het getik in de wielkasten, het zand komt in de groeven van de banden. Het lijkt alsof je door een zwerm muggen rijdt."
Rijkswaterstaat gaat vanavond verder met de werkzaamheden. "En dan gaan we eind van de week nog een keer vegen", vertelt Lievaart.

'Viezigheid' op auto's

De werkzaamheden lagen een tijdje stil. De asfaltverhardende emulsie liet na hevige regenbuien los. Mensen die toen over het stuk snelweg reden, kregen daardoor een laagje drab op de auto. Die 'viezigheid' was er vaak niet met een simpele wasbeurt af te krijgen. Inmiddels hebben zo'n 2.600 mensen hun schoonmaakrekening gedeclareerd bij Rijkswaterstaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.