Aangifte om negatief Facebookbericht over zwemplas in Hollandscheveld

Het water en strand bij recreatieplas Schoonhoven (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het water en strand bij recreatieplas Schoonhoven (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOLLANDSCHEVELD - Een horecaonderneming bij recreatieplas Schoonhoven in Hollandscheveld heeft aangifte gedaan tegen een jongen die een negatief bericht op Facebook plaatste.
De jongen beweerde ziek te zijn geworden door het zwemwater. Het bericht werd zo'n zeventig keer gedeeld, met als gevolg een daling van het aantal bezoekers bij de zwemplas. Daardoor liep Zaal- en Partycentrum Schoonhoven inkomsten mis.


Bezoekersdaling

"Dit weekend kwam ongeveer een derde van het aantal mensen dat normaal naar de plas komt. Dat betekent dat wij ook minder klanten hebben. Want mensen die naar het strand gaan, komen bij ons vaak even een ijsje eten", zegt Ellen Bouwmeester van het horecacomplex. Samen met haar man pacht ze het strand bij de recreatieplas en ze zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud ervan.
De uitbaatster besloot aangifte te doen tegen de jongen die het negatieve bericht op Facebook zette. Volgens haar gaat het om leugens. "Hij plaatste een waarschuwing om niet het water in te gaan. Je zou er de bof en rode hond van krijgen. Maar dat zijn leugens", aldus Bouwmeester.

Geen rechtszaak

"Ik ben niet haatdragend, maar de persoon moet wel weten wat hij teweeg heeft gebracht. Ik heb geen aangifte gedaan om het tot een rechtszaak te laten komen. Maar ik wil gewoon dat er een gesprek volgt met de jongen en ik wil een soort waarschuwingssignaal afgeven, dat je niet alles zomaar op Facebook plaatst", vertelt Bouwmeester.
De jongen die het bericht plaatste, heeft inmiddels een excuusbericht op zijn Facebookpagina geplaatst.

Kwaliteit zwemwater is goed
Dat het met de kwaliteit van het zwemwater wel goed zit, bewijst een keuring van het waterschap Drents Overijsselse Delta.
"De laatste controle gaf aan dat de plas zwemwater heeft van een goede kwaliteit", laat het waterschap weten. De waterkwaliteit wordt iedere veertien dagen gecontroleerd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.