Besluit over komst azc Meppel uitgesteld

MEPPEL - Er wordt pas later dit jaar besloten of er inderdaad een asielzoekerscentrum (azc) in Meppel komt. Dat laat de gemeente aan omwonenden van het toekomstige azc weten in een brief.
In Meppel staat een azc gepland aan de Steenwijkerstraatweg.
Overcapaciteit
"Zoals u wellicht heeft meegekregen in de landelijke en regionale pers is de instroom van asielzoekers op dit moment minder groot. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de afgelopen tijd veel opvangmogelijkheden gerealiseerd, waardoor er momenteel overcapaciteit is", schrijft de gemeente in de brief.

Voorlopig niet
Voorlopig gaat het COA daarom geen nieuwe overeenkomsten aan met gemeenten, schrijft de gemeente Meppel. De concept-overeenkomst over het azc in Meppel, die de gemeente sloot met het COA, zou in september besproken worden in de gemeenteraad, maar die discussie is daarom nu uitgesteld.
"We gaan intussen vooralsnog verder met de voorbereidingen voor de vestiging van het azc in Meppel, op verzoek van en in samenwerking met het COA."
Door met voorbereidingen
Ook gaat het COA verder met voorbereidingen voor nieuwe asielzoekerscentra in Drenthe, ondanks de lage instroom van asielzoekers. Dat werd onlangs bekend. "Vorig jaar kregen we het verwijt dat we de grote instroom niet hadden zien aankomen, nu zeg ik: we zijn goed voorbereid", zei Alet Bouwmeester van het COA eerder. "De bestuursovereenkomst die wij met gemeenten hebben, wordt in principe uitgevoerd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.