'In september meer duidelijk over asielzoekerscentrum Echten'

Recreatiepark Van Harte in Echten (Rechten: Robbert Oosting/RTV Drenthe)
Recreatiepark Van Harte in Echten (Rechten: Robbert Oosting/RTV Drenthe)
ECHTEN - In september komt er meer duidelijkheid over de komst van asielzoekers naar recreatiepark Van Harte in Echten.
Dat zegt burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kampt met overcapaciteit nu de instroom van asielzoekers af is genomen.

Afweging

“Er wordt nu landelijk een afweging gemaakt welke opvanglocaties doorgaan of niet", zegt De Groot.
Lees meer: Onduidelijkheid over komst vluchtelingen asielzoekerscentrum Echten
Komst azc Meppel uitgesteld
In Meppel wordt het besluit over de komst van een asielzoekerscentrum, gepland aan de Steenwijkerstraatweg, daarom een halt toegeroepen. De concept-overeenkomst tussen het COA en de gemeente Meppel over het azc zou in september besproken worden in de gemeenteraad, maar die discussie is nu uitgesteld.
Lees meer: Besluit over komst azc Meppel uitgesteld
Onlangs werd duidelijk dat het COA doorgaat met de voorbereidingen voor nieuwe asielzoekerscentra in Drenthe, ondanks de lage instroom van asielzoekers. "Vorig jaar kregen we het verwijt dat we de grote instroom niet hadden zien aankomen, nu zeg ik: we zijn goed voorbereid", zei Alet Bouwmeester van het COA eerder. "De bestuursovereenkomst die wij met gemeenten hebben, wordt in principe uitgevoerd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.